Konoba Da Rocco

Tradicionalna istarska konoba u mjestašcu Krnica

Konoba Da Rocco

Da Rocco je tradicionalna istarska konoba u mjestašcu Krnica, smještenom na istočnoj obali Istre, na 20-ak minuta vožnje od Pule ili Labina.

Da Rocco je tradicionalna istarska konoba u mjestašcu Krnica, smještenom na istočnoj obali Istre, na 20-ak minuta vožnje od Pule ili Labina.
Okolica Krnice pogodna je za jahanje, šetnje, brdski biciklizam, plivanje, ronjenje, vožnju barkom ili brodom.
Morska uvala u blizini Krnice je Krnički porat (luka Krnica), u koju svako jutro dolaze ribari sa sviježim ulovom.
Obiteljski restoran izgrađen je od prirodnih materijala, a karakteriziraju ga kameni zidovi i unutrašnjost dekorirana u starinskom stilu. Idealno mjesto za obiteljska druženja u opuštenoj atmosferi i guštanje u domaćoj istarskoj te mediteranskoj kužini.

steaks

U konobi Da Rocco posebno se posvećujemo domaćim istarskim jelima koje pripremamo po starim recepturama naših nona. Sve namirnice dolaze od lokalnih dobavljača, a riblja jela pripremaju se od svježe divlje ribe koju ulove lokalni ribari. Svu ribu i meso pečemo na gradelama ispred gosta, koristeći isključivo domaće maslinovo ulje koje svojim okusom daje poseban štih jelima.
Otvoreni kamin (ognjište), je središnji dio konobe na kojemu kuhar i vlasnik, Manuel Vlačić priprema različite specijalitete, a toplu dobrodošlicu će vam poželjeti ljubazana vlasnica Loreta koja će Vam biti na raspolaganju pružajući doživljaj vlastitog doma.
Tjestenina se mijesi ručno u našoj kuhinji (fuži, pljukanci, njoki,ravioli), koja sa šugom od bošarina, divljači ili domaćeg peteha čine odličnu kombinaciju.
Uz naša jela možete odabrati najbolja istarska vina, koja nabavljamo isključivo iz najkvalitetnijih istarskih vinskih podruma. Uz vina, nudimo Vam i pravu istarsku supu kojom ćete zasladiti i obogatiti večeru tradicionalnog istarskog štiha.

appetizers

Ako želite uživati u tradicionalnoj istarskoj kuhinji, iz Da Rocco konobe nipošto nećete izaći gladni! Za one najmlađe imamo prilagođen dječji menu s manjim porcijama.

Osim domaćih istarskih specijaliteta u ponudi imamo i odležano meso (Fiorentina i ribeye steak), sočnih okusa i mekane teksture, koje odležava u našoj dry aged vitirni. Takvim komadom mesa će se pravi gurmani uvijek rado počastiti. Meso je vrhunske kvalitete, sa Hrvatskih pašnjaka.

U ponudi imamo janjetinu od lokalnih opg-eova, koji svoja stada vode na ispašu tik uz more. Takva janjetina je posebnog okusa i slanoće. Pripremamo je u padeli sa mirodijama, a poseban naglasak je na divljoj kadulji (slavulja). Također po narudžbi janjetinu možemo pripremiti tradicinalno u čripnji (peki).

desserts

Pratite nas

Prisutni smo na društvenim mrežama, pratite nas online na Instagramu i Facebooku!